Portheimka ožila s dětmi

Home / Aktuality / Portheimka ožila s dětmi
Portheimka ožila s dětmi

Série programu na Náměstí 14. října a v parku Portheimka bylo v pátek 17. května zahájeno programem především pro děti. Počasí nám sice ještě pořád moc nepřálo, ale tím si nikdo náladu pokazit nenechal.

Děti se zahřály pohybem a kreativní tvorbou na MAXOVĚ STAVEBNÍM SPORTOVIŠTI a u stánku Sportovní akademie Zuzany Hejnové (HESU). MAXOVO STAVEBNÍ SPORTOVIŠTĚ nabízí celé rodině netradiční sportování s cílem oživit stavební řemeslo. S HESU si pak mohli návštěvníci parku užít
sportovně-soutěžní odpoledne se stanovišti, na kterých si mohli otestovat svoji sílu, rychlost, obratnost a třeba i vytrvalost.

Všechny přítomné pak nadchla taneční vystoupení nadaných dětí z Tanečního studia Andrea. Skvělý step v podání mladých talentů Andrey Myslivečkové budeme mít na Náměstí 14. října možnost vidět i 1. června v rámci Dětského dne.

Spolu s prvními slunečními paprsky odpoledne zavítala do parku Portheimka také krásná literatura. Spisovatelka Kristýna Freiová potěšila přítomné autorským čtením ze své druhé knihy. Román Nesmrtelný hrabě vypráví poutavý příběh hraběte de Saint-Germain, osobnosti opředené mýty, ale i figurující v mnoha historických pramenech.

V průběhu dne si také mohli návštěvníci parku nechat zdarma změřit zrak ve speciálním okobusu Nadačního fondu Prevence na kolech.

V sobotu 18. 5. bude celým dnem na Náměstí 14. října provázet DJ Kubis. Čeká na vás také pěvecké vystoupení Nikol Jarolímkové nebo jóga.